24 dagar till ett bättre liv

24 dagar till ett nytt liv är en bok om resan mellan barn och vuxen, från en punkt till en annan. Det handlar om uppbrott. Om att vara tonåring. Om moral, religion, demokrati, familj, normer, oro och om längtan efter en trygg tillvaro.


Samtalsguiden till boken har tagits fram av ungdomar som bott i Sverige i hela sitt liv och av unga som flytt. I medmänskliga samtal har de läst kapitel efter kapitel och sett likheter och skillnader, funderat över livet här och över storpolitiska spel som får konsekvenser för enskilda, men också för vardagslivet – det som berör oss alla här och nu.


– Det är som ett datorspel, säger en av killarna i boken. Man måste upp en nivå hela tiden. Ta varje utmaning. Allt står på spel, men det finns ingen väg tillbaka.


Materialet vänder sig till skolor och samtalsgrupper/cirklar som vill resonera och argumentera kring moraliska frågeställningar och värderingar och det lämpar sig för både högstadiets och gymnasieskolans/folkhögskolans eller språkintroduktionens undervisning i religion, svenska och samhällsvetenskap.